Tutustu


  .
Voisimme toki kertoa, että Pielisen Karjalasta löytyy maamme pisin hiihtolatu, pisin läpikuljettava luolasto, rankin maastomaraton sekä eteläisen Suomen jyrkimmät laskettelurinteet. Ja jatkaa toteamalla, että 347 metriin kohoava Koli on Etelä- ja Keski-Suomen korkein kohta, ja että talvisin sinne vievä 7 kilometrin pituinen jäätie on Euroopan sisävesien pisin. Mutta seutumme viehätysvoimaa ei tilastoilla pysty selittämään, eikä Kolin huipuilta avautuvaa mahtavaa järvinäkymää harjusaarineen voi luvuilla kuvailla.

Inspiraation lähteenä lukuisille kultakauden taiteilijoille, kuten Jean Sibeliukselle, Eero Järnefeltille ja Pekka Haloselle toiminut Kolin maisema on edelleen yhtä henkeäsalpaava, se pitää itse kokea!

Seutumme on yhtä kuin upeita järvimaisemia, villinä pauhaavia koskia, hohtavan valkoisen tykkylumen peittämiä puita, iloisia ja puheliaita ihmisiä, laulua, soittoa ja tanssia. "Ilos ellää pittää, vaik päivää vähemmä", kuvaa karjalaisten elämänasennetta.
Valtaväestöstä poiketen ortodoksisuus on monelle tärkeä osa elämää.

Kulttuuriperintöämme ovat myös suussa sulavat karjalanpiirakat, herkulliset vatruskat, sultsinat ja tietysti karjalanpaisti.

Pielisen Karjalaan kuuluu Lieksan ja Nurmeksen kaupungit sekä Valtimon kunta ja asukkaita on lähes 24 000. Vaikka perinteet ovat kunniassa, elämme vahvasti nykyhetkessä ja panostamme seutukuntamme hyvinvointiin ja talouskasvuun. Metallin, muovin, puun ja kiven jalostamisessa Pielisen Karjalan seutukunta kuuluu edelläkävijöihin.

Lähde Pielisen Karjalaan perheesi, hyvän ystäväsi tai tuttavaporukan seurassa – ainutkertaiset elämykset vain paranevat jaettaessa!