Neuvontapisteet

 

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy

Pielisentie 19, 81700 Lieksa
Puh. 0400 175 323, 0400 175 353
Fax (013) 526 438
lieksa@visitkarelia.fi

Avoinna: arkisin ma-pe klo 8-16

Kartta
 

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Nurmes-Valtimo

Kauppatori 3, 75500 NURMES
Puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi

Avoinna ma-pe klo 8-16 

Kartta

Kolin matkailuneuvonta

Puh.045 1387 429
info@koli.fi
www.koli.fi
Avoinna: ma-pe klo 9-17


Järvimaisemia, jännitystä ja vaskisoittimien säveliä

Jätä korkokengät kaappiin ja vaihda jalkaan kunnon ulkoilukengät, sillä Pielisen Karjalassa riittää ulkona tekemistä koko loman ajaksi!

Ympyräreitti Karjalan kierros kokoaa yhteen järvien, jokien, suoalueiden ja pienten lampien reunustamia vaellus- ja pyöräilyreittejä yli 1 000 kilometrin matkalta. Sen varrella sijaitsee mm. Patvinsuon kansallispuisto ja sen komeat aarniometsät, kiehtova suoluonto ja kauniit hiekkarantaiset vesistöt. Millaisen reitin sinä valitset?
Koskien kuohuista ja vauhdin hurmasta saavat nauttia kokeneiden melojien lisäksi myös lapsiperheet – koskenlaskuretki Ruunaassa tuntuu takuuvarmasti mahanpohjassa asti!


Pulssin kiihdyttää tehokkaasti myös mönkijäsafari tai vaikkapa itärajan suurpetojen kohtaaminen keskellä yötä vaikkakin vain järjestetyllä kuvausretkellä mökistä käsin. Eläimiin saa tutustua ja ihastua myös yli 200 alpakan, minipossun, poron, villisian ja muiden veijareiden kotina toimivassa hurmaavassa PikkuKilin elämyspihassa.


Kulttuurinnälkäiset vierailevat tietysti Bomban karjalaiskylässä Nurmeksessa sekä kuvanveistäjä Eva Ryynäsen kiehtovassa ateljeessa Lieksassa. Elämänsä aikana Ryynänen teki noin 500 näyttävää puuveistosta, joista suurin on samalla tilalla sijaitseva Paaterin kirkko, Lieksan suosituimpia nähtävyyksiä. Musiikin ystävät suuntaavat vaskimusiikin huippukonsertteja tarjoavalle jokakesäiselle Lieksan Vaskiviikolle, jossa kotimaisten mestareitten rinnalla soittaa ympäri maailmaa tulevia esiintyjiä. Ja talvisodasta säilyneiden taistelulinjojen äärellä maamme historiasta kiinnostuneet pääsevät käsinkosketeltavan lähelle yli 70 vuoden takaisia tapahtumia.

Tekemistä ja näkemistä riittää myös lämpötilan tiputtua pakkasen puolelle ja syksyn vaihduttua talveen.
Lumoavassa tykkylumimaisemassa hiihtäminen ja Kolin hiihtokeskuksessa lasketteleminen on mieleenpainuva
elämys koko perheelle. Kokeile myös moottorikelkalla tai vaikkapa koiravaljakolla ajoa!

TIESITKÖ?

Pohjois-Karjalan maakuntajärvessä Pielisessä elää uhanalainen Pielisen järvilohi, jota ei löydy mistään muualta maailmassa!